Wonen

OPSTALVERZEKERING

Bent u in het bezit van een woning dan kan uw huis schade oplopen door bijvoorbeeld brand,blikseminslag, storm inbraak of andere gedekte schades.

Met een opstalverzekering verzeker je dus het betreffende pand (je huis). De spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering.

U kunt bij ons uw opstal verzekeren tegen een scherpe premie, een uitgebreide All-Risk dekking waarbij de glasdekking is inbegrepen. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning inclusief de fundering en dus niet op de verkoopwaarde van de woning.

Aanvullende dekkingen zijn inbegrepen zonder maximum zoals bereddingskosten, funderingen en salvagekosten. Tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag zijn er aanvullende dekkingen zoals o.a. noodvoorzieningen, derving huurinkomsten, tuinaanleg, opruimkosten.

De premie is afhankelijk van de gekozen dekking de de risicofactoren bijvoorbeeld als je boven een pand woont met meer brandgevaar (bijvoorbeeld een restaurant)

INBOEDELVERZEKERING

Onder een inboedelverzekering vallen de zogenaamde roerende zaken of wat normaal gesproken verplaatsbaar is. De grootste risico’s zijn brand, inbraak met daarbij diefstal en de eventueel gemaakte schade en waterschade. Kies je voor een All-Risk dekking dan heb je de meest uigebreide dekking. Het verzekerde bedrag wordt bepaald door het invullen van een inboedelwaardemeter of desgewenst een inboedelinventarisatie.