Uitvaart Verzekeringen

Daarom een uitvaartverzekering

Sommige mensen denken dat een uitvaartverzekering overbodig is. Er zijn allerlei ongegronde argumenten om geen verzekering af te sluiten. Toch is een uitvaart-verzekering in de meeste gevallen heel zinvol.

De argumenten weerleggen wij graag voor u.

Filmpje “Bewustwording Uitvaartkosten”

Ik heb een eigen huis met veel overwaarde

In veel gevallen moet de uitvaartnota binnen 14 dagen worden betaald. De overwaarde van een huis is over het algemeen niet binnen deze termijn beschikbaar.

Ik heb een overlijdensrisicoverzekering afgesloten

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten met een ander doel. Bijvoorbeeld om een deel van de hypotheek af te lossen na een overlijden of om ervoor te zorgen dat het gezin financieel gezien verder kan leven na een overlijden. Ook loopt een overlijdensrisicoverzekering tot een bepaalde tijd (in totaal 30 jaar of tot u 65 jaar bent). Na deze periode heeft u geen recht meer op een uitkering.

Ik vind een uitvaartverzekering te duur

Een uitvaartverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn als u bijvoorbeeld kiest voor een geldverzekering met een lagere uitkering of een basispakket van diensten. Al voor enkele euro’s per maand bent u dan verzekerd en zijn de voornaamste zaken geregeld.

Ik heb voldoende (spaar)geld

Na een overlijden blokkeren banken vaak de (spaar)rekening van de overledene. Deze blokkering is niet eenvoudig op te heffen en neemt nogal wat tijd in beslag. Een deel van het spaargeld kan overigens vóór het overlijden uitstekend worden gebruikt als koopsomstorting voor een uitvaartverzekering. Het overige spaargeld is dan vrij te besteden, maar u heeft wel de zekerheid dat de uitvaart financieel goed is geregeld.

Ik heb al een uitvaartverzekering

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen wel een uitvaartverzekering hebben, maar flink onderverzekerd zijn. Dit betekent dat de nabestaanden alsnog een uitvaartnota krijgen. Het is daarom verstandig de oude uitvaartverzekering te bekijken, de huidige uitvaartwensen te inventariseren en dan te bepalen of er een aanvullende uitvaartverzekering moet worden afgesloten.

Ik ga wel voor mijn uitvaart sparen

Op jongere leeftijd wil men nog niet nadenken over de eigen uitvaart. De noodzaak om te sparen voor de uitvaart wordt niet gevoeld. Weinig mensen hebben genoeg geld beschikbaar om onverwachte kosten, zoals de kosten van een uitvaart, op te vangen (bron: Nibud).
Door op jonge leeftijd al een uitvaartverzekering te sluiten, betaalt men per maand slechts een klein bedrag, maar is men wel direct verzekerd voor het volledig verzekerd bedrag. Ook al na één keer premie betalen.

Bewustwording Uitvaartkosten bij Samenwonen

Een uitvaartverzekering afsluiten of meer weten?

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten, maar vindt u het lastig om te bepalen welke verzekering bij u past? Samen met u kijken wij graag welke verzekering bij uw wensen past.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0161-293095 of via mail : mail@deveenass.nl

Via  onderstaande link kunt u de Uitvaartkostenmeter van Monuta gebruiken, om te berekenen wat een uitvaart werkelijk kost.

Monuta Uitvaartkostenmeter