Financierings vormen

Doorlopend krediet

Dit is een flexibele vorm van lenen. Deze leenvorm is geschikt voor mensen die voorzienbare en onvoorzienbare pieken in hun uitgaven willen opvangen. Er wordt een kredietlimiet en een termijncontract afgesproken. Tot het afgesproken krediet kunt u onbeperkt geld opnemen. Zo hebt u altijd een financiële reserve. Ook heeft u de vrijheid om extra af te lossen, als dat u beter uitkomt.

Aflopend krediet

Deze kredietvorm wordt vaak gebruikt om productaankopen te financieren waarbij de gehele koopsom in één keer moet worden voldaan, bijvoorbeeld bij aanschaf van een auto. Voor een aflopend krediet betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vaste looptijd.

WOZ-krediet

De WOZ-waarde van uw huis kunt u gebruiken om een krediet af te sluiten. Als de WOZ-waarde hoger is dan de hoogte van uw hypotheek, dan kunt u deze overwaarde verzilveren met het WOZ-krediet (mits er genoeg financiële ruimte bestaat). Het voordeel van zo’n krediet is dat u niet naar de notaris hoeft en ook geen taxatiekosten hoeft te betalen. U kunt het opgenomen bedrag vrij besteden. Als u het geld voor woningverbetering gebruikt, is het aftrekbaar van de belasting. De WOZ-krediet is een vorm van doorlopen krediet.

Wilt u meer informatie, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken, dan bekijken we de mogelijkheden met u.